23 ноември 2009 г.

Пилешки хапки със зеленчуци в чили сос




Продуктите са:

мариновани пилешки гърди,
замразен микс от зеленчуци - грах, царевица, чушка, морков.
сварени  картофи
кетчуп /домашен/ или доматено пюре, размито с 2-3 лъж. вода, лъжица захар и лъжица оцет.
Гъби - пресни, мариновани или замразени - каквито има.

Задушавам месото, нарязано на хапки в тиган с капак, заедно с малко от маринатата /ако няма останала, с малко вода/ в зехтин или олио.
Когато остане на мазнина, прибавям замразените зеленчуци и гъбите, ако са пресни.
Малко вода - около кафяна чаша и пак под капак за 10-15 мин.
Картофите нарязвам на кубчета и прибавям,  заедно с гъбите, ако са замразени или мариновани и доматено пюре/кетчуп.
Разбърквам внимателно, д ане се накъсват или намачкват продуктите.
След 3-4 мин. е готово,  трябва му съвсем мако време, колкото да се омешат вкусовете  smile1


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...